Vytvořte svým ratolestem dětský pokoj na míru

19.3.2021

Každé dítě potřebuje mít svůj prostor, který bude jenom jeho - kde bude spát, kde si bude hrát, kde si bude kreslit a kde bude mít svoje věci. Zázemí a pocit domova je důležitý pro každého člověka a ani malé děti to nemají jinak. Ovšem zařídit jim pokojíček tak, aby byl funkční a praktický není snadné, proto je ideální nechat své ratolesti udělat dětský pokoj na míru.

dětský pokoj

Dětský pokoj na míru je účelný a praktický

Málokdy v nabídce sektorových pokojů najdeme takový, který by přesně vyhovoval našim požadavkům a hlavně ideálně pasoval do prostoru tak, aby byl perfektně, účelně a prakticky využit. Aby v něm nezůstala hluchá a nevyužitá místa, protože žádný pokoj není tak velký, abychom si mohli dovolit plýtvat místem. Proto je dětský pokoj na míru častým řešením.

Chci nezávazně poptat

Co má být v každém dětském pokoji na míru?

Každý dětský pokoj, a to nejenom ten na míru, má mít tři základní zóny - na spaní a odpočinek, na práci a hraní a úložné prostory.

Kvalitní postel je naprostým základem
Pokud je dítě dobře vyspalé, celý den je hned veselejší. Proto je kvalitní postel tak důležitá - dbát musíte na kvalitu materiálu, pohodlnost, ale i vzhled. Dnes jsou velmi oblíbené postele ve tvaru domečků nebo aut. Také rozhodně nepodceňujte výběr správné matrace.

Prostorný stůl
Ať už si vaše dítě rádo kreslí, maluje, vybarvuje nebo si něco tvoří, bude potřebovat stůl. Pokud se jedná o dítě, které chodí do školy, je stůl naprostou samozřejmostí. Velkou výhodou jsou u stolu šuplíky.

Dostatek úložných prostor
Kdo má děti, moc dobře ví, kolik místa zaberou všechny jejich věci - oblečení, boty, batohy a další věci. Samostatnou kapitolou jsou pak hračky a další věci, které potřebují na svoje záliby a koníčky. Pokud má být pokoj uklizený a uspořádaný, je nutné, aby i tyto věci měly své místo.

Drobnější nábytek je také potřeba

Ovšem v žádném pokojíčku není pouze postel, stůl a skříň. Jsou potřeba také komody, noční stolky, poličky a další drobnější nábytek a šuplíčky, kam si mohou děti schovávat své poklady. To vše by pak mělo tvořit jeden kompaktní celek, aby výsledný dojem působil harmonicky a útulně.

Více o dětských pokojích

Máte dotazy? Chcete vědět více?

Chcete vytvořit dětský pokoj na míru? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme - zajistíme vše od návrhu až po montáž. V naší nabídce najdete také barevný nábytek, různé typy úchytek a hlavně klademe důraz na to, aby byl dětský pokoj bezpečný.