Pokoj pro miminko musí být bezpečný, ale i hravý

19.9.2023

Očekávání přírůstku do rodiny je obdobím plným radosti a příprav. Jednou z nezbytností pro nového člena je vhodně vybavený pokojíček, kde bude trávit své první chvíle, růst a objevovat svět. Jak však vytvořit pokoj pro miminko, který zohlední potřeby malého človíčka i estetické preference rodičů?

pokoj pro miminko

Správný nábytek do pokoje pro miminko je zásadní

Výběr správného nábytku do pokoje pro miminko je zásadní pro vytvoření pohodlného a bezpečného prostředí, které podporuje zdravý vývoj a klidný spánek dítěte.

Chci nezávazně poptat pokojíček 

6 nejdůležitějších prvků do pokojíčku

1. Postýlka
Prvním a nejdůležitějším kouskem nábytku je postýlka. Měla by být bezpečná, pohodlná a esteticky příjemná. Důležité je, aby měla pevné a bezpečné boky, které zabraňují dítěti v pádu. Matrace by měla být ortopedická a vyhovující pro citlivou páteř miminka.

2. Komoda
Komoda s prostornými zásuvkami je dalším nezbytným prvkem. Umožní uschování oblečení, plen a dalších nezbytností v dosahu. Vyberte komodu s jemnými zaoblenými hrany a uzamykatelnými zásuvkami pro zvýšení bezpečnosti.

3. Police a skříně
Policový systém či skříňky jsou ideální pro organizaci hraček, knížek, a dalších drobností. Vhodně umístěné police na stěně mohou sloužit jako vystavení dětských knížek a hraček, čímž vytvoříte hravou atmosféru dětského pokoje.

4. Pohovka nebo křeslo
Pohovka nebo měkké křeslo vytvoří místo pro společné chvíle na kojení, čtení a odpočinek. Zvolte pohovku s odnímatelným potahem, který lze snadno vyprat v případě nepředvídaných a velmi častých nehod.

5. Stůl a židle
Koutek pro tvůrčí aktivity je vždy dobrým nápadem, i je vaše miminko bude potřebovat až o pár měsíců později. Stůl a židlička vhodně vytvořená pro děti podnítí jejich fantazii a kreativitu. Zvolte ergonomické židličky s dostatečnou oporou pro záda.

6. Osvětlení
Osvětlení by mělo být jemné a diskrétní.

7. Osobní věci
Přizpůsobení pokoje osobnosti dítěte je klíčem k úspěchu. Dopřejte prostoru osobní věci jako jsou fotografie, obrázky či jiné doplňky.

Pokoj pro miminko má svá pravidla

Když vybíráte nábytek do pokoje pro miminko, pamatujte na to, že bezpečnost a pohodlí jsou na prvním místě. Inspirujte se moderními designy, ale nezapomínejte na dětskou hravost. Sestavení pokojíčku pro vaše miminko by mělo být příjemným procesem, který předznamenává krásné chvíle, které budete sdílet s vaším malým pokladem.

Více o dětských pokojích 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.