Dětský pokoj snů pro holku

27.2.2023

Zařizujete nový pokojík pro vaši princeznu nebo se chystáte k renovaci toho současného? Dejte si s ním záležet. Pokoj není pouze místností, v níž tráví vaše dítko spoustu času. Je zároveň jeho královstvím a útočištěm, kde se chce cítit příjemně a v bezpečí. Dětský pokoj snů není jen o nejnovějších moderních trendech ale i o maličkostech, které z něho vytvoří opravdový domov.

dětský pokoj pro holku

Jak vybavit dětský pokoj pro holku

Při zařizování dětského pokoje bychom vždy měli dodržet tři základní zóny, na něž bychom měli pokoj rozdělit – odpočinková, herní a pracovní. V dnešní době najdeme na trhu obrovský výběr dětského nábytku a doplňků. Je jen na nás, jak vše skombinujeme tak, aby byl pokoj bezpečný a útulný. Správnou atmosféru dětského pokoje nedělá jen kvalitní nábytek. Neméně důležité jsou doplňky, osvícení, barva a výzdoba stěn, dekorace, ale i stínění oken. Neměly by chybět různé osobní maličkosti, díky nimž se dítě bude ve svém pokojíku cítit dobře. Jde vám z výběru hlava kolem a pořád váháte, jak vybavit dětský pokoj pro holku? Nechejte se inspirovat na našich prodejních expozicích v Hradci Králové nebo v Pardubicích nebo na našich webových stránkách.

Odpočinková (spací) zóna dětského pokoje pro holku

Nejdůležitějším kouskem nábytku v dětském pokoji pro holku i pro kluka je kvalitní postel a matrace. Vybraná matrace může ovlivnit správný vývoj vašeho dítěte a také kvalitu jeho spánku, proto na ni opravdu není vhodné šetřit. Postel samozřejmě vybíráme s ohledem na věk dítěte. U malých dětí je na prvním místě bezpečnost. Doporučujeme tedy postel spíše nižší, aby se dítku dobře vylézalo, a s možností přidělání bočních zábran. Pokud je vaše ratolest noční cestovatel, zvažte i polstrování bočnic. A také určitě nic nezkazíte zaoblenými hranami, o které se dítě neporaní a navíc skvěle vypadají. Děti se také rádi válejí. Pokud máte v pokoji prostor, určitě se stane oblíbeným místem nejen na relaxaci či chvíle s knížkou sedací vak, křesílko nebo malý gauč.

Dětský pokoj na míru 

Pracovní zóna dětského pokoje pro holku

Hlavním cílem pracovní zóny dětského pokoje je připravit pro dítko tvořivé a klidné místo, kde si může kreslit, číst, psát úkoly, a později také nejspíš trávit čas na počítači. Základem je kvalitní stůl a židle. Zpočátku kupujeme malý stoleček s židličkami, který spíš připomíná nábytek pro trpaslíky. Dá se sehnat v různých barvách i materiálech, záleží pouze na vašich preferencích. Tyto kousky později nahradí psací stůl a židle, na které předškolačka a budoucí školačka stráví spoustu času. Ideální je zakoupit tzv. rostoucí stůl a židli, které se dá variabilně nastavit. Při výběru si dejte opět pozor, protože i židle by měla odpovídat potřebám správného dětského vývoje.

Herní zóna dětského pokoje pro holku

Prostor pro hraní a koníčky je velmi důležitý. Vždyť právě při hrách se rozvíjí dětská fantazie i různé dovednosti. A samozřejmě si při těchto aktivitách vaše ratolest užije spoustu legrace. Jak co nejlépe uzpůsobit herní zónu pro holčičku? Je vhodný měkký koberec nebo herní podložka, která i pomyslně tento prostor ohraničuje. Doslova své princezně můžete vybudovat malý zámek v podobě stanu nebo dětského tepee, kam se děti rádi schovávají. Populární jsou suché bazénky s kuličkami, kde se všichni opravdu vyřádí. Oblibu si získaly i prvky inspirované Montessori systémem, jako jsou houpačky, skládačky a další. Klasikou jsou houpací zvířátka, skákací míče a pro malé sportovkyně můžeme zařídit i třeba malý koš na basketbal apod.

Další tipy do dětského pokoje

Při zařizování dětského pokoje bychom měli přemýšlet dopředu. Miminko nám roste před očima, ani se nenadějeme a budeme řešit potřeby předškoláka a školáka. Proto se vyplatí kupovat variabilní sestavy nábytku a také nábytek „rostoucí“. Měli bychom také obstarat dostatek úložných prostor, protože i věcí bude s věkem samozřejmě přibývat. Vyhrajte si s výmalbou a doplňky, aby byl pokoj jedinečný! Každé dítě potěší dekorace spojená s jeho koníčky nebo oblíbenými hrdiny. Nebojte se zapojit své ratolesti do tvorby. I někteří teenageři si rádi zpestří stěny pokoje dle svého. A proč ne? Vždyť přece chceme, aby se ve svém pokoji cítili co nejlépe, a k tomu osobitost patří. Určitě by také neměly chybět různé fotky, koláže, diplomy a další doplňky, které zachycují důležité okamžiky a vzpomínky. Nevíte, kudy do toho? Nechte si navrhnout dětský pokoj na míru. Díky 3D vizualizaci budete mít jasnou představu, jak bude budoucí království vašich nejdražších vypadat.