Černá kuchyně je perfektní designovou volbou

25.6.2020

Nadčasová a krásná. Taková je černá barva. Možná ji máte spojenou spíše s oblečením nebo auty, ovšem perfektní volbou je i černá kuchyně. Přestože se nejedná o žádnou novinku, spousta lidí si nedokáže představit, že by ji měla doma a většinou spíše vybírají klasickou bílou nebo dřevěnou.

Elegantní černá kuchyně

Přitom vůbec není třeba se černé kuchyně bát, dokáže dodat každému interiéru punc ušlechtilosti a elegantnosti. Samozřejmě, že i tady ale platí známé pořekadlo “všeho s mírou”. Ovšem například černá dvířka jsou neotřelou a designovou volbou.

Černá kuchyně miluje kontrasty

Podstatnou roli hrají ovšem i barvy, které k černé kuchyni použijete. Chcete kontrast? Hodí se bílá, olivově zelená či lesní zelená. Naprostou peckou jsou pak reprodukce dřeva - především ty s tmavým žilkováním, které jsou jako stvořené pro kombinaci s černou. Vedle nešlápnete ani s imitací mramoru nebo kamene.

K černé barvě pasuje všechno. To je pravda, ovšem pozor, je důležité, aby byl materiál jednotný. K elegantní černé se také moc nehodí přílišná kombinace různých barev, která by ji zastínila.

Kam se hodí černá kuchyňská linka?

Všichni víme, že černá barva opticky zmenšuje, proto se černá kuchyňská linka hodí především do prostorných a dobře osvětlených kuchyní, ideálně s propojením do obývacího pokoje. Pokud bude ještě navíc v lesku, světlo se od ní bude krásně odrážet.

I přesto však spíše doporučujeme matný povrch, který nepůsobí tolik okázale, ale spíše vyváženě a navíc je lépe kombinovatelný s ostatními materiály. I když přiznáváme, že lesklý povrch se lépe udržuje.

Tmavá kuchyně nemusí být nutně černá

Líbí se vám tmavá kuchyně, ale nemáte dostatek odvahy na černou barvu? Jako kompromis můžete zvolit šedou v různých odstínech. Šedá kuchyně je rovněž velmi univerzální a přitom elegantní. Navíc působí útulným dojmem, který se ani po letech neokouká a nevyjde z módy.

Kuchyně na míru 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás. Vyrobíme vám kuchyni přesně podle vašich požadavků.

Chci nezávazně poptat